SMINKTETOVÁLÁS ELŐTT

Szeretném az alábbi infókat megosztani Veletek, hogy mit ajánlott betartani sminktetoválás előtt.
Hangsúlyozom, ajánlott… de nem kötelező. Természetesen az alábbi tanácsok betartása megkönnyíti a munkámat, illetve számodra is komfortosabbá teszi a folyamatot már a készítés és a gyógyulás alatt is.

A három terület (szemöldök, szemhéj, száj) megegyezik abból a szempontból, hogy tetoválás előtt kerülni kell legalább már 1-2 héttel a szoláriumozást, nehogy megpiruljon a bőr és erősen dehidratálttá váljon. Nyáron ugyanígy az erős UV sugárzással és napozással is vigyázni kell.
Érdemes számításba venni a menstruációs ciklust is és kerülni a legérzékenyebb napokat.
A sminktetoválás napján nem ajánlott a magas koffein tartalmú italok fogyasztása, melyek vérzékenységet okoznak.

Szemöldök tetoválás esetén szükségtelen formára szedni a szálakat, sőt az a jó, ha látom a szőr természetes növekedési irányát, sűrűségét, vastagságát. Festeni sem ajánlott már min. 2-3 héttel előtte, mert akkor nem látszik az eredeti színe.

Ajak esetén, aki herpeszre hajlamos, ajánlott Aciclovir hatóanyag tartalmú gyógyszert elkezdeni szedni a tetoválás előtt 3 nappal, majd utána is folytatni.
Fontos ezen kívül még az ajak hidratálása, mert száraz cserepes ajkakon nehezebb dolgozni, könnyebb apró sérüléseket ejteni.

Szemhéj tetováláskor nem lehet fent műszempilla, időben el kell távolítani, akár már napokkal előtte, illetve kontaklencsét sem szabad viselni a procedúra alatt.

Köszönöm, ha elolvastad és megfogadod a tanácsaimat!

Sminktetoválás 
Budapest, XIV. kerületében